Коалиция „ПП – ДБ“ предлага Георги Гвоздейков за транспортен министър

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ обяви официално имената на министрите, които влизат в проектокабинета им. Съпредседателят на ПП Кирил Петков подчерта, че коалицията ще се придържа към първоначално заявените си принципи да не подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС и да не одобри съвместен състав на кабинет с първата политическа сила, предаде Нова.

За транспортен министър е предложен Георги Гвоздейков.

Георги Йорданов Гвоздейков е български инженер и политик от „Продължаваме промяната“. Народен представител в XLVII народно събрание. Роден е на 16 юни 1976 г. в град Твърдица. Завършва средното си образование в СОУ „Неофит Рилски“ в родния си град, а след това и Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия със специалност „Експлоатация и ремонт на летателни апарати“. Продължава образованието си с магистърска степен „Авиационен (машинен) инженер по Авиационна техника и технологии“, а след това е докторант във ВВВУ.

На парламентарните избори през ноември 2021 г. като кандидат за народен представител е 2-ри в листата на „Продължаваме промяната“ за 21 МИР Сливен, откъдето е избран.

Последни новини

Последни новини

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за