Американският флот среща трудности при подбора на военни моряци

Намалява бойната готовност на Военноморския флот на САЩ, стана ясно от доклад, публикуван във вторник от Службата за генерален одит на САЩ (GAO).

„Оценките на готовност се увеличиха при сухопътните сили и намаляха в морската област от фискалната 2017 г. до 2021 г.“, ​​се казва в документа.

Службата идентифицира трудностите, пред които са изправени клоновете на американската армия. Така по отношение на военноморските сили одиторите регистрираха недостиг на военни моряци в екипажа на бойните корабите, както и незадоволителното състояние на инфраструктурата, поддържаща флота.

„Министерството на отбраната, гледайки към бъдещето, ще трябва да балансира между възстановяването на бойната готовност на съществуващите си сили и желанието за модернизация. Министерството на отбраната обаче ще зависи от повечето от настоящите сили още десетилетие напред, което ще изисква постоянно внимание към готовността на съществуващите сили“, се казва в доклада.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран