Пирати освободиха отвлечени през март моряци

Освободени са отвлечените от пирати моряци от екипажа на плаващия под флага на Либерия танкер MONJASA REFORMER (IMO: 9255878), който бе атакуван от пирати във водите на Гвинейския залив на 25 март.

Компанията-оператор на плавателния съд съобщи в понеделник, че шестимата моряци са освободени в Нигерия и са в „сравнително добро“ здраве.

Междувременно Международната морска организация (IMO) призова за продължаване на колективните усилия за борба със заплахата от пиратство и произтичащото от това намаляване на броя на пиратските атаки.

Maritime.bg припомня, че в началото на май трима моряци от екипажа на плаващия под флага на Маршаловите острови бълкер GLEBE BULKER (IMO: 9441312) бяха отвлечени от пирати край бреговете на Габон.

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според