Близо 165 млн. евро достигат инвестициите на БМФ Порт Бургас

Снимка: БМФ Порт Бургас

За периода от 2012 г. до 2022 г., включително, „БМФ Порт Бургас“ АД инвестира близо 165 милиона евро в изграждането на нови съоръжения, модернизация на съществуващите такива, рехабилитация на инфраструктурата, закупуването на нова техника в двата терминала, които оперира. Това става ясно от отговори на дружеството пред Флагман.

„Дългосрочният ни план е да постигнем цялостна рехабилитация и модернизиране на пристанищната инфраструктура, съоръжения и оборудване“, коментират от пристанищния оператор.

През месец февруари тази година стартира изграждането на първото дълбоководно корабно място в България, предназначено за обработка на контейнеровози, което ще приема „Панамакс“ кораби „Панамакс“ с газене до 14,5 м.

Новото кейово място 28 в Пристанищен терминал Бургас – Запад е проектирано за обработка на най-ново поколение контейнеровози, казват от компанията. То ще бъде оборудвано с най-съвременни съоръжения за предоставяне на първокласни услуги.

„С новия кей не само ще можем да приемаме контейнеровози, които не могат да акостират на друго място в България, но и ще направим първите стъпки за внедряване на решения за брегово електроснабдяване в нашето пристанище, което ще съответства на новите европейски регулации за брегово захранване на големи кораби“, коментират още от „БМФ Порт Бургас“.

Също през февруари пристанищният оператор откри и Интермодален терминал, разположен в Индустриална зона „Божурище“, София.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран