Риболовни сдружения и спортни клубове излъчват представители в работната група за лодкостоянките

Не се е провела първата среща на т.нар. работна група за решаване на проблема с лодкостоянките във Варна, научи Maritime.bg.

В работната група трябва да участват представители на риболовни сдружения, спортни клубове, както и представители на различни институции.

Припомняме, че сформирането на работната група стана факт след организиран мащабен протест на български риболовци във Варна в края на миналия месец. Десетки протестираха в морската столица с искане за незабавно съдействие от институциите за решаване на проблема с липсата на места за домуване на големите риболовни кораби.

Рибарско пристанище „Карантината“, изградено с европейски средства, не може да приема големите риболовни кораби, а част от кейовата стена на фишпорт „Варна“ се срути преди години.

Проблем има и с узаконяването на хидротехнически съоръжения, използвани от клубове по ветроходство.

На 18-и май, в базата на СК „Черно море – Бриз“ (локация) от 1000 ч., ще се проведе среща на заинтересованите страни от риболовните сдружения и спортните клубове, които ще излъчат свои представители за предстоящата в края на месеца работна среща на групата.

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според