Иран задържа трети танкер, „отнет от местна компания с фалшиви документи“

Възстановен е контролът над танкер, който бе незаконно конфискуван от чуждестранна компания преди пет години, в съвместна операция на Военноморските сили на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (IRGC) и Министерството на разузнаването на Иран. Това съобщи иранската телевизия „Press TV“.

В съобщението се твърди, че през 2018 г. частна компания поема контрола над плаващия под флага на Панама танкер PURITY (IMO: 9408358), използвайки „фалшиви документи“.

Третата поредна операция за малко повече от две седмици на иранския флот, при която се задържа плавателен съд, идва на фона на обявление от петък от Пети американски флот за засилване на военноморското присъствие в Персийския залив.

Вижте още по темата:

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран