Издирват 39 души от риболовен кораб

39 риболовци са в неизвестност след преобръщане на плаващия под флага на Китай 70-метров риболовен кораб LU PENG YUAN YU 028 (IMO: 8775651), съобщи китайската държавна телевизия, позовавайки се на информация от местните власти.

При неизяснени до момента обстоятелства плавателният съд се преобръща във водите на Индийския океан източно от Република Малдиви.

Започнала е операция по търсене и спасяване, в която по разпореждане на китайския президент Си Дзинпин са включени голям брой единици, гласи съобщение на телевизията.

В неизвестност са 17 китайски граждани, 17 индонезийци и петима филипинци.

През дипломатическите си мисии, Китай е изискал съдействие за операцията по търсене и спасяване от Австралия, Шри Ланка, Малдиви, Индонезия и Филипините.

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според