Датският опит в зелените политики за пристанищата може да бъде приложен у нас

Посланикът на Кралство Дания в България Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен се срещна с ръководството на „Пристанище Бургас” ЕАД. Опознавателното посещение е по инициатива на датското посолство.

Посланик Нилсен беше придружаван от заместник-ръководителя на мисията Биргит Сара Кондруп-Палмквист и Анелия Райчева, консулски служител.

Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов посрещна гостите. В срещата участваха Петко Стаматов, координатор „Експлоатация” в пристанището, к.д.п. Георги Събев член на Борда на директорите на ДП „Пристанищна инфраструктура” и Димитър Петков, директор на Териториално поделение на ДП „Пристанищна инфраструктура” – клон Бургас.

По времена разговорите беше представена спецификата на пристанищен регион Бургас, специализираните терминали, ж.п връзките и международни транспортни коридори. Посланикът прояви интерес към възможностите за круизен туризъм и пасажерската линия Бургас – Истанбул – Бургас.

По време на разговорите бяха обсъдени редица теми, както и възможностите за сътрудничество, включително за ползване експертизата на Кралство Дания в прилагането на зелени политики по отношение на пристанищата, съобщиха от „Пристанище Бургас“ ЕАД.

Гостите посетиха и Зоната за свободен достъп в бургаското пристанище и филиала на НХА в „Магазия1”. Посланик Нилсен се запозна и с условията за организиране на мероприятия в Международния конгресен център.

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според