Бангладеш ратифицира конвенцията от Хонконг, с което тя ще влезе в сила

Снимката е илюстративна.

Правителството на Бангладеш потвърди, че страната ще ратифицира Конвенцията от Хонконг за безопасно и екологосъобразно рециклиране на плавателни съдове, съобщиха от BIMCO.

Представители на организацията, заедно с членове на Международната морска камара и Европейската асоциация на корабособствениците посетиха южноазиатската страна.

Очаква се Бангладеш да ратифицира Хонконгската конвенция през идните седмици, твърдят от BIMCO.

Досега Конвенцията не е ратифицирана от достатъчно държави. Ратификацията от Бангладеш ще позволи влизането й в сила.

На 15 май 2009 г. в Хонгконг бе приета Международна конвенция за безопасно и екологосъобразно рециклиране на кораби в рамките на Дипломатическа конференция на Международната морска организация. България участва активно в процеса на изготвяне на проекта на Конвенцията в рамките на дейността на Комитета за опазване на морската среда на IMO. Конвенцията въвежда унифициран международноправен режим, който регламентира правилата за екологосъобразно рециклиране на кораби, използвайки инсталации, които са сертифицирани за извършване на тази дейност.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран