Христо Алексиев: Пристанище Бургас има ключова роля за превръщането на Бургас в логистичен и икономически център

Пристанище Бургас има ключова роля за превръщането на Бургас в логистичен и икономически център, посочва в поздравителен адрес към колектива за годишнината на пристанището Христо Алексиев, вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията.

„През годините, благодарение на професионализма и усилията на всички работници и служители, пристанище Бургас се доказа като едно от успешните предприятия в сектора на транспорта. И въпреки последиците от пандемията Ковид -19 и военните действия в Украйна, пристанището отбеляза ръст на товарооборота и завърши миналата година с печалба”, се посочва в поздравителния адрес от министър Алексиев.

На 120-ата годишнина от откриването на Пристанище Бургас бе валидирана тематична пощенска марка. В церемонията участваха изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов, областният управител на Бургас проф.д.н. Мария Нейкова, генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура”  Петър Сеферов, Лиляна Драгоева, директор на Регионално управление „Югоизточен регион“ на Български пощи ЕАД и авторът на филателното издание Проф. Георги Янков  – Ректор на Националната художествена академия.

Сред гостите бяха и изпълнителните директори на морските агенции ИАМА и ИАРА – к.д.п. Венцислав Иванов и доц. Ваня Стаматова.

Изпълнителният директор на порта Диян Димов, поздрави всички гости, бивши и настоящи работници и служители в пристанището с юбилейната годишнина.

„Тези години не са просто календарен период, а време изпълнено с труд и стремление, така че  българската икономика да има един отговорен партньор в реализацията на продукцията и доставките на стоки и суровини, а в последните години и естествен център  на образователния, социалния, фестивалния, конгресен  и спортен живот на красивия ни град! Да ни е честит празника  и нека бъдем отговорни и  честни  пред поколенията с действията си  и решенията за един по-добър град и държава, в която Пристанище Бургас е символ на просперитет и вдъхновение”, допълни Димов. 

Снимки:

Последни новини

Последни новини

Преди 19 години на аварийно-спасителен кораб „Протео“ е вдигнат българският флаг

Построен през 1943 г. в италианския град Анкона, корабът има следните тактико-технически данни: дължина – 75.7 м, широчина – 11.7 м, газене – 5 м, водоизместване – 2048 т.