Център за иновации подпомага развитието на морската индустрия в Кипър

Център за иновации в „синята икономика“ открива днес в Лимасол президентът на Кипър Никос Христодулидис. Най-големият крайбрежен град, „морската столица“ на страната, е домакин на фестивала „Море 2023“, в който участват около 40 организации, предаде кореспондентът на БНР в Кипър Бранислава Бобанац.

За първи път днес в Лимасол ще се състои парад на кораби на Военноморските сили, пристанищната и морската полиция, Отдела по рибарство и морски изследвания, както и влекач от близкия терминал.

Близо 40-те участници в него представят своята дейност, с която популяризират морето като „начин на живот, забавление, спорт, избор на обучение и професия“, посочиха от община Лимасол, организатор на третото издание на фестивала.

За развитието на морския бизнес, корабоплаването, пристанищата ще работи и новият център за „синя икономика“. Той ще насърчава прилагането на иновативни методи за изследване и използване на морските ресурси.

Трети годишен форум „Синият Лимасол“ ще се проведе следващия петък (26 май). Основната му тема тази година е връзката между постигането на въглеродна неутралност и просперитета на гражданите.

Последни новини

Последни новини

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за