Назрява напрежение в рибарската общност по цялото Черноморие

Назрява напрежение по рибарските пристанища, заради острия недостиг на места за приставане и домуване на риболовните кораби, алармират през Maritime.bg от рибарската асоциация БГФИШ.

Според представители на бранша страната ни е усвоила много милиони, за да направи рибарски пристанища, но „резултатът е плачевен“.

Проблеми има не само с местата за домуване във Варна, като от организацията изтъкват и за проблеми в рибарските пристанища на Балчик, Созопол, Поморие и Несебър.

Държавата трябва да осигури достатъчно места за домуване и разтоварване на улова и за първа продажба на риболовния флот, който всяка година си плаща данъци, плаща за разрешителни, категорични са от рибарската асоциация.

Планираната за вчера във Варна среща на междуведомствената работна група, която трябва да търси спешни решения за риболовците във Варна, е отложена за пореден път и за 30-и май.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според