Във Варна запознават най-малките с биоразнообразието в Черно море

По атрактивен, иновативен и разбираем начин, Институтът по океанология – БАН ще насърчи интереса към знанието и ангажираността на децата към живия свят на Черно море и неговото опазване.

На 30 май от 1700 ч. на централния площад във варненския квартал „Аспарухово“ ще се проведе „Парад на биоразнообразието“.

Чрез творчество и изкуство, с много желание, любов и ентусиазъм от страна на учители, възпитаници и родители от СУ „Любен Каравелов“, както и с безрезервната подкрепа на Кметство „Аспарухово“ и Институт по Океанология – БАН ще покажем, че наука има навсякъде около нас и е еднакво важна за всички ни, независимо от възраст и занятие, изтъкват от института.

На сцената ще дефилират морски обитатели на Черно море, ще бъдат проведени игри с публиката, предвидени са много награди и забавления, добавят от ИО – БАН.

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според