Бургас и Гданск обменят опит за развитие на синята икономика

Бургас и Гданск, Полша, ще подпишат споразумение за сътрудничество, става ясно от докладна на кмета на българския град Димитър Николов, видя Maritime.bg.

Гданск, Полша. Снимка: Анджей Гжесяк | Unsplash

Според градоначалника партньорството с Гданск, където се намира най-важното полско пристанище, разкрива нови възможности за секторите на синята икономика.

Николов подчертава възможностите за осъществяване на съвместни проекти по Европейски програми за сътрудничество и би позволило на градовете да обменят ценен опит в тази сфера.

На 12 юни Бургас ще бъде посетен от полска делегация с представители на Община Гданск, от културния и образователен сектор в града, както и представители на бизнеса за установяване по-тесни връзки с българския град.

Гданск наскоро бе даден за пример от Джии Джин, професор по архитектура от Университета Нортумбрия, Нюкасъл, за начините за трансформация на индустриални и пристанищни зони обратно в градската среда.

Последни новини

Последни новини

Отбелязваме Световния ден на морето: Корабоплаването трябва да приеме декарбонизацията, дигитализацията и иновативните технологии

Световната морска общност отбелязва на 28 септември Световния ден на морето. През тази година се навършват 50 години от приемането на Международна конвенция за

Правителството пренасочи средства за компенсации на рибарите за войната в Украйна

Правителството одобри изменение на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. С изменението се предвижда пренасочване на средства към компенсаторните мерки за