Петима млади български ветроходци ще участват в Световното първенсто в клас Optimist

Петима млади български ветроходци са сред заявените участници в Световното първенсто в клас Optimist в Коста Брава, Испания от 15 до 25 юни.

Това са Атанас Златев (ЯК Поморие, роден 2010 г.), Борислав Николов (ЯК Кап. Г. Георгиев Порт Варна, 2009 г.), Бояна Костуркова (ЯК Кап. Г. Георгиев Порт Варна, 2009 г.), Давид Митев (СК Черно море Бриз Варна, 2011 г.) и Зарая Цонкова (ЯК Поморие, 2010 г.).

Общият брой състезатели в 2023 Optimist World Championship към днешна дата е 259 от 57 държави.

В Испания ще бъдат определени медалистите в индивидуалната и отборна надпревара. Стартовете са от 17 до 25 юни, като паузата между квалификациите и финалните серии е отредена за Team racing. 

Двама от нашите състезатели ще пътуват по-късно за Коста Брава, заради ангажименти с националното външно оценяване в края на VII клас на 16 юни, но ще стартират в първия ден на квалификациите.

Ето и представянето на петимата национали в регатите от Националния календар от началото на сезона:

СъстезателБризПорт БургасВарнаБалчикПриморско
Атанас Златев121322
Борислав Николов16131
Бояна Костуркова53663
Давид Митев818187
Зарая Цонкова9127711

Следете ветроходен сезон ’23 в Maritime.bg

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“

От днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) жителите и гостите на Варна могат да разгледат документалната фотоизложба „Морското наследство на България“,

Флотилен адмирал, проф. д.в.н. Боян Медникаров: Българските моряци генерират над 1 млрд. долара в БВП на страната

За очакванията през новата учебна 2023 - 2024 година, която при тях официално започва на 2 септември и резултатите от вече отиващата си, разговаряме с флотилен адмирал, проф.

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по