„Шоколадите“ ще бранят трофея на стартиращия във Варна втори кръг от шампионата BORA Sailing

Победителят в Сезон’22 на BORA Sailing Championship – „Chocolate Sailing Team“, започва защитата на трофея на стартиращия на 3 юни във Варна втори кръг от шампионата.

Първоначално „шоколадите“ не фигурираха в списъка на заявените участници в BORA Sailing Championship’2023 във Варна, но в публикувания от организаторите актуален стартови лист е включен представящият Яхт клуб „Порт Бургас“ екипаж.

Точно преди година Любен Тенекеджиев, Иво Тодоров и Борис Минков заслужено и безапелационно триумфираха във II кръг на BORA Sailing Championship’2022 в морската столица.

В края на сезона те стъпиха и на върха след трите кръга само с точка аванс пред Ultramarine.

С това заслужиха и право да представляват България в квалификационните серии за SAILING Champions League във Виламура, Португалия през март т.г.

Вторият кръг от BORA Sailing Championship’2023 (2-4 юни) е в акваторията на Пристанище Варна и ще бъде излъчен отново пряко в ефира на спортната телевизия B1B Box.

Жителите и гостите на Варна ще могат да се докоснат до надпреварата в събота и неделя след 10.00 ч. от пешеходната зона на Морска гара – Варна.

Следете ветроходен сезон ’23 в Maritime.bg

Последни новини

Последни новини

Отбелязваме Световния ден на морето: Корабоплаването трябва да приеме декарбонизацията, дигитализацията и иновативните технологии

Световната морска общност отбелязва на 28 септември Световния ден на морето. През тази година се навършват 50 години от приемането на Международна конвенция за

Правителството пренасочи средства за компенсации на рибарите за войната в Украйна

Правителството одобри изменение на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. С изменението се предвижда пренасочване на средства към компенсаторните мерки за