Над 14 хил. тона е уловът на Русия в Черно и Азовско море за годината

Над 14 хил. тона е руският улов на морски биологични ресурси в басейните на Черно и Азовско море. Това стана ясно от разпространени данни към 31 май т.г. от обединената пресслужба на Федералната агенция по рибарство, видя Maritime.bg.

Целият риболовен флот на Руската федерация отчита ръст на реализирания улов с над 5% от началото на годината до 2,1 млн. тона рибни ресурси.

От справката става ясно, че руските рибари в Черно и Азовско море са уловили досега през годината 8,5 хил. тона хамсия.

Видео:

Видео: Данни на „Росриболовство“ за всички риболовни флотилии

Ръководителят на Федералната агенция по рибарство Иля Шестаков обяви вчера по време на колегиум на агенцията, че антируските санкции не са оказали толкова съществено влияние над риболова.

Шестаков изтъкна, че за миналата 2022-а година и въпреки ограниченията, руският риболовен флот отчита улов от близо 5 млн. тона, сравним, но по-нисък резултат от 2021 г.

„Спадът се дължи на няколко фактора – на първо място влошаването на запасите от сьомга и проблемите, с които се сблъскаха нашите рибари при риболов в конвенционалните и икономическите зони на редица държави“, заяви той.

Шестаков посочи и като проблем ограченията на риболовните зони в Азово-Черноморския басейн.

Последни новини

Последни новини

Министерството на транспорта назначава независим член в съвета на директорите на БМКЦ

Министерството на транспорта и съобщенията е обявило конкурс за за избор на един независим член в Съвета на директорите на Български морски квалификационен център, видя

Отбелязваме Световния ден на морето: Корабоплаването трябва да приеме декарбонизацията, дигитализацията и иновативните технологии

Световната морска общност отбелязва на 28 септември Световния ден на морето. През тази година се навършват 50 години от приемането на Международна конвенция за