Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме предизвикателствата пред нас. Това казва изпълнителният директор на „Пристанище Варна“ ЕАД Ивайло Гавраилов в интервю пред варненското издание „Барометър“.

Той коментира, че изминалата 2022-а година е преминала успешно за пристанището. „Освен рекордните за дружеството приходи, отчитаме и много добра рентабилност“, обявява Гавраилов.

„Основен приоритет на цялото ръководство на пристанището, който е подкрепен и от Министерство на транспорта и съобщенията, е да отпушим инвестиционния процес, който да ни позволи да увеличим капацитетните си възможности, да усъвършенстваме процесите на експлоатация, както и да подобрим пристанищната услуга“, заявява още изпълнителният директор на „Пристанище Варна“ ЕАД.

По думите му инвестициите, които са със средства на пристанищния оператор, вече са стартирани със закупуване на нова пристанищна техника, която да спомогне работния процес. От заявките на Гавраилов става ясно, че е планирано увеличаване на складовия капацитет на Пристанищен терминал Варна – Запад.

„Процесът на поддръжка и рехабилитация на кейови съоръжения, пътна и жп инфраструктура на двата терминала е постоянен. През тази година започваме ремонтни дейности и модернизация на производствени, административни и обслужващи сгради за подобряване на условията на труд. Активно се работи и в посока дигитализация на процесите, като стартът е отново от запад на изток. В плановете ни влиза и закупуване на оборудване за производство на ел. енергия от възобновяеми източници“, обявява още Ивайло Гавраилов.

Последни новини

Последни новини

Отбелязваме Световния ден на морето: Корабоплаването трябва да приеме декарбонизацията, дигитализацията и иновативните технологии

Световната морска общност отбелязва на 28 септември Световния ден на морето. През тази година се навършват 50 години от приемането на Международна конвенция за

Правителството пренасочи средства за компенсации на рибарите за войната в Украйна

Правителството одобри изменение на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. С изменението се предвижда пренасочване на средства към компенсаторните мерки за