ИАРА извади над 1700 метра незаконни мрежи за улов на калкан от Черно море

В последните дни на забраната за улов на риба по време на пролетно-лятното размножаване и забраната за улов на калкан, контролните органи на ИАРА към сектор „Рибарство и контрол“ – Варна извършиха масирани проверки на водоеми на територията на област Варна и в акваторията на Черно море. 

След продължително наблюдение и извършена проверка в акваторията на Черно море, прилежаща на територията на Шкорпиловци, инспекторите на ИАРА установиха и извадиха от работно положение 600 метра мрежи за улов на калкан. При последвала проверка на устието на река Камчия са установени и извадени 14 броя кошове за улов на попчета. Мрежите и кошовете са иззети за унищожаване.

С патрулна лодка инспектори от сектор „Рибарство и контрол“ – Добрич извършиха проверки в акваторията на Черно море в района между Дуранкулак и Шабла.

По време на проверките са установени и извадени от водата поставени в работно положение 1100 метра незаконни мрежи за улов на калкан. Уловът от 8 броя маломерен калкан и 1 брой акула е върната обратно във водата. Уредите са иззети.

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“

От днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) жителите и гостите на Варна могат да разгледат документалната фотоизложба „Морското наследство на България“,