„Черноморски изгрев“: Истерията с евентуалното замърсяване е заплаха за препитанието на хиляди български риболовци

Истерията, на която ставаме свидетели през последните седмици, свързана с евентуално замърсяване на българското крайбрежие на Черно море след разрушаването на стената на ВЕЦ „Каховка“, е заплаха за препитанието на хиляди български риболовци. Това каза пред Maritime.bg Емил Милев, председател на „Черноморски изгрев“, най-голямото сдружение на промишления риболов в България.

„Кораби на наши членове са ежедневно в Черно море и ако имаше подобно замърсяване – първи щяхме да го видим и да съобщим за него“, казва Милев.

По думите му е изключително странно, че масово продължава разпространението на недостоверна информация през социалните мрежи.

„Контролните органи си вършат работата и до момента не е установено нищо, но вижте какво става в социалните мрежи, какво продължава да се разпространява през медии“, каза той.

Според Милев за пореден път е застрашено препитанието на хиляди български риболовци.

„Първо беше пандемията, после минната опасност от войната, сега тази истерия с евентуално замърсяване. Не е застрашен единствено и само туризмът, който вече отчита изключително негативните ефекти от тази кампания, застрашен е и риболовът“, подчерта Милев.

Той не се нае с коментар кой може да стои зад кампанията от последните седмици.

„По-скоро обаче става въпрос за чужди интереси, не искам да вярвам, че този процес се дирижира от българи“, подчерта още председателят на „Черноморски изгрев“.

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“

От днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) жителите и гостите на Варна могат да разгледат документалната фотоизложба „Морското наследство на България“,