ВМС отбелязаха годишнината от създаването на Дивизион кораби със спомагателно назначение

Във Военноморска база – Варна тържествено беше отбелязана 72-та годишнина от създаването на Дивизион кораби със спомагателно назначение. 

На ритуала досегашният командир на дивизиона капитан І ранг Даниел Тодоров сдаде длъжността на началника на щаба на дивизиона капитан IІ ранг Калин Караколев.

По повод тържественото отбелязване годишнината на дивизиона, със заповеди на командира на Военноморските сили, командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби и командира на дивизиона бяха наградени отличили се със своето старание и отговорност при изпълнение на функционалните си задължения военнослужещи. 

Командирът на дивизиона капитан І ранг Даниел Тодоров благодари на  личния състав за полаганите от тях ежедневни усилия при изпълнение на поставените задачи, въпреки трудностите и предизвикателствата на ежедневието.

Командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велков поздрави военните моряци от дивизиона и им пожела здраве, свобода на духа и самочувствие в делата, за да заслужат признанието и обичта на следващите поколения.

В приветствието си капитан І ранг Ваньо Мусински, началник на щаба на ВМС, пожела на командването и личния състав на дивизиона висок войнски дух, като ги призова все така неуморно и всеотдайно да работят за утвърждаване престижа и авторитета  на Военноморските сили на България.

Празникът продължи с връчване на удостоверения за водолаз-дълбоководник на военнослужещи от състава на ВМС.

Снимки (ВМС):

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“

От днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) жителите и гостите на Варна могат да разгледат документалната фотоизложба „Морското наследство на България“,