През тази година влиза в експлоатация първият в света електрически кораб за събития

Първият в света електрически кораб за провеждане на събития OCEANDIVA LONDON ще влезе в експлоатация през тази година. Съдът има дължина от 86 метра и широчина 17 метра.

С наличните гъвкави пространства за събития, плавателният съд ще бъде домакин на сватби, конференции, изложби, приеми, гала вечери, церемонии, събития за представяне на продукти и други.

На борда си може да приеме до 1000 гости.

OCEANDIVA LONDON се задвижва от електрическа пропулсивна уредба, захранвана от две групи литиеви батерии с общ капацитет 2,2 MWh, които се зареждат от бързи брегови зарядни станции и през наличните на борда соларни панели.

OCEANDIVA LONDON разполага с генератор, работещ на биогориво, за осигуряване на по-дълги плавания.

„Корабът е първи въглеродно неутрален по река Темза и ще революционизира сектора“, коментират от компанията-собственик.

Корабът е построен в завод на VEKA Group, Нидерландия. Доставчик на батериите е EST-Floatech. Съдът е собственост на Smart Group, специализирала в организиране на събития компания, инвестирала над 25 млн. паунда в строителството на OCEANDIVA LONDON. Брандът OCEANDIVA оперира още два кораба за провеждане на събития – OCEANDIVA FUTURA, който приема до 600 гости и OCEANDIVA ORIGINAL – с капацитет за прием на до 1500 души.

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“

От днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) жителите и гостите на Варна могат да разгледат документалната фотоизложба „Морското наследство на България“,