Европейската банка за възстановяване и развитие може да финансира изграждането на логистичен хъб на Пристанище Варна – Запад

Снимка: Maritime.bg / Орлин Цанев, FocusImage.bg

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕВБР) може да финансира изграждането на логистичен морски хъб на Пристанищен терминал Варна – Запад. Това стана ясно по време на среща между министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и директора на ЕБВР за България Анка Йонеску.

На срещата са обсъдени въпроси за строителството на втори мост на р. Дунав, свързващ България и Румъния, както и други инфраструктурни проекти.

„Разполагаме с необходимите финансови инструменти, което ни дава големи възможности за да постигнем целите, но трябва значително да ускорим работата по изпълнението им“, коментира още министър Георги Гвоздейков.

„Готови сме за бъдещи разговори за изграждането на логистичен морски хъб на пристанище Варна-Запад“, каза Анка Йонеску. 

Министър Гвоздейков посочи, че министерството има готовност на експертно ниво веднага да разгледа всички предложения от страна на ЕБВР, съобразявайки ги с вече планираните проекти в рамките на европейските програми за подкрепа.

„Ще се запознаем детайлно с вашите предложения за сътрудничество по важни проекти за страната, като целта е да започнем работа в кратки срокове по проектите, за които все още няма осигурено цялостно финансиране“, отбеляза той.

Последни новини

Последни новини