European Dream Cup навлиза във финалната си фаза

Проектът European Dream Cup на фондацията One Ocean навлиза във финалната си фаза, до вечерта на 14 юли, петък, ще станат известни победителите в надпреварата между десетте отбора от по шестима състезатели на възраст между 13 и 18 години.

Maritime.bg припомня, че младите български ветроходци Божидара Бозовайска, Александър Вангелов, Мартин Митев, Даниела Гочева, Марио Бойков и Борислав Тодоров участват в European Dream Cup в Италия.

След края на квалификациите на регатата с фойлинг лодката 69F PRO, нашите продължават в Сребърна група (7-10 място).

В съобщение до Мaritime.bg домакините представят победителя в конкурса за изготвяне на прессъобщения за European Dream Cup, спечелен от тима на Австрия. В крайното класиране ще бъдат взети предвид точките, които десетте отбора са натрупали в различните надпревари – почистване на плажа, Kahoot тестове след семинарите и различни други задачи.

Ето и част от пресъобщението на младите австрийци:

Плавайте бързо и летете!

Гарняно, езерото Гарда, Италия, юли 2023 г.

Първата в историята European Dream Cup се провежда в Гарняно, езерото Гарда, Италия от 1 до 15 юли с участието на 60 млади и страстни ветроходци на възраст от 13 до 18 години от Австрия, България, Дания, Финландия, Германия, Унгария, Италия, Холандия, Словения и Испания. Те се запознаха с атрактивният клас 69F и се състезаваха един срещу друг от 8 до 14 юли 2023 г.

EDC е специална спортна програма Еразъм+ с фокус върху фойлинг ветроходството, интегрирана с дейности и семинари за устойчивост, приобщаване и дигитализация. Това е голямо спортно събитие с нестопанска цел. През първите няколко дни екипажите се запознаха с 69F и как да управляват технологично усъвършенствана ветроходна лодка, която сбъдва мечтата на всеки моряк — изживяването да летиш над водата! Заедно с дейности като музикални представления, разговори за устойчивост и приобщаване, дните винаги бяха пълни с информация и изключително образователни. Освен това изграждането на нови приятелства и опознаването на други страни с радост и наслада са една от най-важните теми.

С ангажимент към високи постижения и насърчаване на единството на ветроходната общност, European Dream Cup продължава да разширява границите на ветроходството и да вдъхновява бъдещите поколения.

СЛЕДЕТЕ ВЕТРОХОДЕН СЕЗОН’23 В MARITIME.BG

Снимки:

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“

От днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) жителите и гостите на Варна могат да разгледат документалната фотоизложба „Морското наследство на България“,