Русия прекрати Зърнения коридор в Черно море

Черноморските споразумения престанаха да важат от днес. Това обяви пред журналисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков.

Заявлението на Песков слага край на действието на т.нар. Зърнен коридор в Черно море, през който бе осигуряван износ на зърнени товари от три пристанища на Украйна – Одеса, Черноморск и Южни.

„Сделката за зърно е спряна. Веднага щом руската част бъде изпълнена, руската страна веднага ще се върне към изпълнението й“, каза Песков.

Прессекретарят на президента добави, че позицията на Руската федерация по сделката за зърно е била обявена още преди атаката на Кримския мост и няма връзка с поредното украинско нападение срещу тази инфраструктура.

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към