Русия предупреди: Всеки кораб, опитващ износ от Украйна, ще се счита за цел

Снимка: Денис Абрамов/Sputnik

От 00:00 часа днес Русия счита всички кораби, които биха осъществили износ от пристанища на Черно море на Украйна, за легитимна цел. Това съобщиха пред журналисти от военното ведомство на страната.

„Във връзка с прекратяването на Черноморската инициатива и на морския хуманитарен коридор от 00:00 часа московско време на 20 юли 2023 г., всички кораби на път към украинските пристанища в Черно море ще се счита, че превозват военни товари“, казаха от министерството.

Те уточниха, че страните под флага, на който плават такива кораби, ще се считат за замесени в украинския конфликт на страната на Киев, предаде ТАСС.

„Редица морски райони в северозападната и югоизточната част на международните води на Черно море са обявени за временно опасни за корабоплаване“, съобщи руското министерство на отбраната.

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към