Кремъл: Непредсказуемите действия на Киев са заплаха за корабоплаването в Черно море

Киев създава допълнителна опасност за корабоплаването в Черно море. Това заяви пред журналисти в петък говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Повод за коментара му са заявките на Украйна, че кораби, плаващи към пристанища на федерацията, могат да станат легитимни военни цели, предаде ТАСС.

„Непредсказуемите действия на [Киев] и освен това участието на киевския режим в терористични актове, разбира се, потенциално създават заплаха в тази област“, ​​каза Песков.

„Тъй като киевският режим е абсолютно непредсказуем, той не бяга от нищо, затова, разбира се, подобни изявления пряко носят опасност“, посочи представителят на Кремъл.

Ситуацията с корабоплаването в Черно море изисква задълбочен анализ, едва след това ще могат да се правят изводи и да се формулират препоръки, каза Песков.

„Ситуацията изисква задълбочен анализ, анализ от нашите специални ведомства, които са свързани с тази тема. След това ще могат да се направят изводи и да се формулират препоръки [за корабоплаването]“, каза представителят на Кремъл.

По-рано министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба в интервю за американското списание Time заяви, че Киев е готов да поеме всеки риск, за да продължи да изнася зърното си в Черно море, въпреки факта, че Русия се оттегли от сделката и обяви, че вече не може да гарантира безопасността на корабоплаването.

Руското министерство на отбраната съобщи днес, че Черноморският флот на страната е извършил маневри и стрелби по условен противник като част от подготовката на флота.

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към