Автомобиловозът „Fremantle Highway“ остава стабилен, провлачват го до нов район за борба с пожара

Два влекача започнаха в неделя провлачването на автомобиловоза FREMANTLE HIGHWAY, на борда на който избухна пожар на 25 юли край бреговете на Нидерландия, когато съдът се намираше на около 13 nm от Амеланд.

От Бреговата охрана (БО) на страната съобщиха, че съдът ще бъде провлачен в район на около 8 nm северно от o. Шиермониког, където назначените салвидж компании – „Multraship“ и „Smit“, ще продължат операцията за овладяване на огъня.

Автомобиловозът ще бъде изтеглен на около 18 nm от района, в който се намираше, информират от БО и добавят, че операцията зависи от хидрометеорологичната обстановка, както и разпространението на дим от бушуващия на борда пожар.

От БО информират, че FREMANTLE HIGHWAY остава стабилен, като в района са активирани и кораби за борба с разливи, включително от Германия.

Екипите имат готовност да изтеглят обявения за тотална конструктивна загуба плавателен съд до близко пристанище, когато огънят на борда бъде овладян.

От БО информират, че продължава планирането на последващите етапи на салвидж операцията.

Снимки:

Последни новини

Последни новини

Министерството на транспорта назначава независим член в съвета на директорите на БМКЦ

Министерството на транспорта и съобщенията е обявило конкурс за за избор на един независим член в Съвета на директорите на Български морски квалификационен център, видя

Отбелязваме Световния ден на морето: Корабоплаването трябва да приеме декарбонизацията, дигитализацията и иновативните технологии

Световната морска общност отбелязва на 28 септември Световния ден на морето. През тази година се навършват 50 години от приемането на Международна конвенция за