Украйна атакува кораби от Черноморския флот на Русия с три безпилотни катера

Патрулните кораби от състава на Черноморския флот на Руската федерация „СЕРГЕЙ КОТОВ“ и „ВАСИЛИЙ БИКОВ“ отразиха атака на три безпилотни катера в района на Севастопол. Това заявиха пред журналисти от Министерството на отбраната на Руската федерация.

„Тази нощ въоръжените сили на Украйна направиха неуспешен опит да атакуват патрулните кораби „Сергей Котов“ и „Василий Биков“ от Черноморския флот с три морски безпилотни катера, изпълняващи задачи по контрол на корабоплаването в югозападната част на Черно море, 340 км югозападно от Севастопол “, казват от ведомството.

Твърди се, че в хода на отблъскването на атаката и трите безпилотни вражески катера са били унищожени чрез огън от стандартното въоръжение на руските кораби, предаде ТАСС.

„Корабите „Сергей Котов“ и „Василий Биков“ от Черноморския флот продължават да изпълняват задачите си“, допълва руското министерство на отбраната.

На 25 юли Министерството на отбраната съобщи за неуспешен опит на Въоръжените сили на Украйна да атакуват през нощта патрулния кораб на Черноморския флот „Сергей Котов“ с два високоскоростни безпилотни катера. Корабът отблъсква атаката и унищожава и двете лодки.

Последни новини

Последни новини

Изграденият от ДППИ Планетариум в Бургас кандидатства за „Сграда на годината“

Изграденият от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) Планетариум в Бургас участва в престижния национален конкурс „Сграда на годината“ и е класиран в

Гранична полиция купува дронове за наблюдение на морската граница за близо 4 млн. лева

Най-малко два броя безпилотни летателни състеми за нуждите на граничното наблюдение на морската държавна граница ще придобие ГД "Гранична полиция". Това става ясно от

Съветът за сигурност на Русия предупреждава за повишена минна опасност след бурите в Черно море

Минните полета край Украйна вероятно са разпръснати от скорошната буря с височина на вълната до 9 метра. Това заяви зам.-секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация