Русия: Украйна порази танкер край Керченския проток

Украински безпилотен катер или безпилотен летателен апарат е атакувал танкер във водите южно от Керченския проток. Това твърдят от Морския спасително-координационен център (МСКЦ) в Новоросийск, предаде ТАСС.

Междувременно медии в Украйна съобщават за възможен удар по Кримския мост.

Maritime.bg не може да потвърди по независим път информациите.

Според съобщение на МСКЦ – Новоросийск, няма пострадали моряци от екипажа на плавателния съд. В разпространената информация не се посочва името на кораба. Няма данни за допуснато замърсяване.

Съобщава се, че корабът е ударен в района на машинното отделение.

„Екипажът е в безопасност, няма ранени. Два влекача вече са пристигнали в района“, казва източник на руската агенция.

Олег Крючков, съветник на ръководителя на Крим, заявява, че чутите от жителите на Керч взривове в нощта на 5 август, нямат нищо общо с Кримския мост. За самия мост е обявена заплаха за нападение, движението е временно ограничено.

Изображението е архивно.

Maritime.bg припомня, че в нощта срещу петък Украйна осъществи атака с безпилотни катери срещу Военноморската база в Новоросийск. При нея бе поразен големият десантен кораб ОЛЕНЕГОРСКИЙ ГОРНЯК, част от състава на Северния флот на Руската федерация. Не бяха изнесени данни за пострадали моряци. Руското министерство на отбраната предупреди, че при продължаване на ударите на територията на страната ще бъдат „нанесени ответни удари по центровете за вземане на решения, включително в Киев, от които до момента Русия се въздържаше“.

По темата:

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към