Русия удължи действието на временно опасната за корабоплаване зона в ИИЗ на България

Снимка: Денис Абрамов/Sputnik

Руският черноморски флот за втори път удължи т.нар. учения в изключителната икономическа зона (ИИЗ) на страната ни в Черно море.

Предишните 10-дневни „ракетни и артилерийски стрелби“ трябваше да приключат през нощта на понеделник срещу вторник, но, както става ясно от информация на Службата за навигационна безопасност на Руската федерация, те очаквано са продължени и за периода 7 – 19 август, като районът пак е обявен за „временно опасен за корабоплаване“, предаде Капитал.

Въпросното агресивно поведение на руския боен флот в Черно море вече беше обсъден в официално изявление на НАТО и създава потенциална опасност от неконтролируема ескалация на напрежението край и дори в българската акватория.

По темата:

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към