Руският флот откри предупредителен огън за принудително спиране и проверка на търговски кораб в Черно море

Екипажът на кораб ВАСИЛИЙ БИКОВ от състава на Черноморския флот на Руската федерация „спря за принудителна проверка“ плаващия под флага на Палау кораб за генерални товари SUKRU OKAN (IMO: 8311560), съобщиха от Министерството на отбраната.

Съдът е плавал с направление към украинското дунавско пристанище Измаил.

От ведомството съобщиха, че корабът се е намирал в югозападната част на Черно море и около 0640 ч. московско време е проведена проверка, предаде ТАСС.

Капитанът на SUKRU OKAN отказва бордова проверка.

„За принудително спиране на плавателния съд от руския военен кораб е открит предупредителен огън от автоматично стрелково оръжие“, съобщиха от ведомството.

Хеликоптер Ка-29 с група руски военнослужещи излита от патрулния кораб „Василий Биков“ за проверка на търговския кораб.

Министерството на отбраната на Руската федерация отбеляза, че след приключване на проверката корабът е възобновил движението си към пристанище Измаил. От военното ведомство посочиха, че корабите на Черноморския флот продължават да патрулират в определени райони.

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към