SMIT Salvage: Пожарът на MSC Flaminia е овладян

Овладяха пожара на контейнеровоза MSC FLAMINIA, съобщиха спасителите от SMIT Salvage. Припомняме, че огънят бушуваше през последната седмица. Съобщението за потушаване на пламъците дойде доста по-бързо от предварително съобщените „няколко седмици”.

Според мениджърите от базираната в германия компания NSB, огънят е бил овладян още вчера. Те съобщиха, че екипажът на влекача ANGLIAN SOVEREIGN все още е в готовност. Постоянно се следят температурите на MSC FLAMINIA, чрез лазерни термометри. Все още в района се намира и другият влекач, който се включи в операцията – CARLO MANGO.

Maritime.bg припомня, че на борда на горящия контейнеровоз се бяха качили четирима експерти. Те обаче са били принудени да напуснат кораба заради гъст пушек, очаква се да се върнат когато условията позволяват.

На съда ще бъде забранено да влезе в пристанище, докато всички контейнери на борда не бъдат проверени.

В момента корабът бива теглен от влекача FAIRMOUNT EXPEDITION до неназован порт в Европа. Според последните данни групата се намира на около 320 nm от бреговете на Великобритания и се движи със скорост 5kn.

Все още MSC FLAMINIA има 10-градусов крен.

Още по темата: MSC Flaminia

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на