Русия нанесе удари по украинска пристанищна инфраструктура на Дунав

Продължилите три часа и половина руски безпилотни удари снощи по украинското дунавско пристанище Измаил са причинили значителни щети. Нанесени са щети по складове, производствени сгради и друга инфраструктура, а отломки от дронове са подплалили няколко сгради, съобщи губернаторът на Одеска област Олег Кипер, цитиран от Ройтерс.

Най-малко 17 дрона са свалени, но някои поразиха целите си, посочи той в канала си в социалната мрежа Телеграм. Областният управител добави, че по първоначални данни няма жертви и ранени.

В няколко населени места в района на пристанищния град Измаил, намиращ се на границата с Румъния, са повредени складове и производствени сгради, а също и селскостопанска техника и техника на промишлени предприятия, заяви Кипер.

„Заради паднали отломки са избухнали и няколко пожара на територията на граждански обекти. Няма сведения за пострадали при снощното нападение“, добави той, цитиран от УНИАН, предаде БТА.

Изнесените данни не могат да бъдат потвърдени чрез независим източник.

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към