Русия унищожи още четири украински катера в Черно море

Самолети на военноморската авиация на Черноморския флот унищожиха четири военни катера, произведени в САЩ с украински десантчици, които плаваха към Крим.

Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

Според агенцията високоскоростните лодки Willard Sea Force са били унищожени в понеделник, 4 септември, през нощта в северозападната част на Черно море. Съдовете с десантчици от въоръжените сили на Украйна на борда са плавали към нос Тарханкут.

По-рано министерството съобщи за установяването от Черноморския флот на постоянен мониторинг на обстановката от всички видове разузнаване в Черно море. В резултат на това на 29-30 август руската военноморска авиация осуети опит на отряд на Въоръжените сили на Украйна да достигне брега на Крим.

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към