Атаките на Русия с дронове по дунавски пристанища създават опасност за корабоплаването по реката

Снимка: Maritime.bg
Снимка: Maritime.bg

Руските атаки с безпилотни летателни апарати по пристанищна инфраструктура създават пряка опасност за корабоплаването по река Дунав. Това се казва в позиция на на президента на Дунавската комисия и на директора на политическия отдел на Министерството на външните работи на Украйна Любов Непоп.

Престъпните действия на Русия по отношение на атаката срещу украинската пристанищна инфраструктура на река Дунав създават рискове пред изпълнението на инициативата на Секретариата на ДК „Дунавски път на солидарност за търговия между ЕС и Украйна“, която се изпълнява в сътрудничество с Европейската комисия в рамките на Пътищата на солидарността за гарантиране на непрекъснатостта на търговията и по-специално на износа на селскостопански продукти от Украйна, предаде news.bg.

Украйна призовава да се предприемат всички възможни мерки Русия да бъде лишена от членство в Дунавската комисия и да бъде подведена под отговорност за увреждане и унищожаване на гражданска инфраструктура по река Дунав и Черно море.

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към