ITF вече е „нежелана организация“ в Русия

Генералната прокуратура на Руската федерация обяви дейността на Международната федерация на транспортните работници (ITF) на територията на страната като „нежелана“.

ITF е е най-старата синдикална организация в света на европейските моряци и докери, основана в Лондон през 1896 г., а в момента транспортната федерация има над 4,8 млн. членове по света.

Според прокуратурата на РФ, ITF не защитава интересите на руските моряци и е насърчавала „примера на Великобритания“ за налагане на антируски санкции в максимален брой страни.

Под егидата на солидарност с украинските транспортни работници ITF набра 500 000 долара, за да помогне на Киев в борбата му срещу Русия, пише RG.

„Така с дейността си чуждестранната неправителствена организация Международна федерация на транспортните работници представлява заплаха за конституционния ред на Руската федерация“, посочва Генералната прокуратура.

Последни новини

Последни новини

ДППИ може да получи средства по ОПТИ за увеличаване капацитета на черноморските пристанища

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" може да получи над 24 млн. лева по проекти по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г.,