Президентът смята участието на България в управлението на Пристанище Кавала за стратегически проект

Отличните отношения на най-високо политическо ниво способстваха през последните години отношенията на България и Гърция да се превърнат в стратегическа ос на стабилност на Балканите, допринасяща за устойчивото развитие и просперитета на целия регион. Сега двете държави трябва да извлекат икономическия максимум от стратегическото си партньорство. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Солун. Държавният глава е на посещение в Гърция за 87-ото издание на Солунския международен панаир. България е почетна страна в тазгодишното издание на най-голямото търговско изложение в Югоизточна Европа.

Румен Радев напомни и за подготвените от служебните правителства меморандуми за изграждането на мултимодалния коридор между Егейско и Черно море и неговото удължаване до румънското пристанище Констанца, както и меморандум за участието на България в управлението на пристанището в Кавала.

„Това са стратегически проекти, които не само носят преки икономически ползи за страната ни, но и ни превръщат във важен регионален фактор и очаквам институциите в България да консолидират своите усилия за тяхното реализиране“, призова президентът. Държавният глава добави, че има уверение от страна на българския министър-председател, че тези меморандуми ще бъдат подписани в най-скоро време.

Последни новини

Последни новини

ДППИ може да получи средства по ОПТИ за увеличаване капацитета на черноморските пристанища

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" може да получи над 24 млн. лева по проекти по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г.,