Оборудват пристанищата с нови скенери за митнически проверки

Нови скенери за митнически проверки ще инсталира Агенция „Митници“ в някои пристанищни терминали, като част от обществена поръчка за ново оборудване в размер до над 76 млн. лева. Оборудването ще бъде платено с евросредства, съобщава Сега.

Очаква се на Пристанище Бургас да бъде доставена една от общо 6 високо-енергийни мобилни рентгенови системи полуремарке за митническа проверка на моторни превозни средства, контейнери и стоки.

Ще бъдат купени и 3 високо-енергийна мобилни рентгенови системи, които са интегрирани на шаси на камион. За тях са заделени 20 212 757 лв. и ще работят на митническите пунктове Варна – Ферибот и Пристанище – Русе Дунав мост.

За Пристанище Варна Запад пък ще бъде купена преместваема рентгенова система за проверки на автомобили и контейнери за радиоактивни материали. Тя ще струва 5 928 511 лв.

Над 5 млн. лева ще струват и 8 броя ниско-енергийни стационарни рентгенови системи за проверка на палетизирани товари. Част от тях ще се използват на Пристанище Бургас и Пристанище Варна – Запад.

Последни новини

Последни новини