За първи път в България ще се проведе мащабен форум на круизния бизнес

За първи път в България ще се проведе мащабен форум на круизния бизнес: 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища /MedCruise/.

Домакин на международния форум е „Пристанище Бургас” ЕАД, което е първото българско пристанище, прието за член на Асоциацията през 2015 г.

63-та Генерална асамблея на MedCruise е под егидата на Министерство на транспорта и съобщенията, а кооперираната подкрепа на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”, „Пристанище Варна” ЕАД  и Община Бургас гарантират високо ниво.

Събитието ще се състои в периода 10 – 13 октомври 2023 г. в Международен конгресен център – Бургас.

На него се очакват над 300 делегати от цял свят.

За участие в асамблеята в Бургас пристигат 16 от най-големите и известни круизни компании в света: Royal Caribbean Group, Ambassador Cruise Line; Azamara; Carnival Cruise Line; Crystal Cruises; Fred. Olsen Cruise Lines; Holland America Line; Holland America Group, Serving Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn and P&O Australia; Scenic Group; SeaDream Yacht Club; Silversea Cruises; Swan Hellenic Cruises; Viking Cruises, ще имат свои представители като регистрациите продължават.  

Бургас ще бъде посетен и директорите на големи и малки круизни пристанища, членове на MedCruise, които по време на В2В срещите предстои да договорят посещения на пасажерски кораби за следващите няколко години.

На място участниците в Асамблеята ще се уверят в добрите условия за обслужване на пасажери, които предлагат българските пристанища.

Домакинството ще даде възможност да презентираме Българското Черноморие, като дестинация с богато културно-историческо наследство и да покажем, че туристите може да се чувстват сигурни в страната ни.

Генералната асамблея в България ще бъде отразява от специализирани чужди медии, сред които Cruise & Ferry; Cruise Industry News; Cruises News Media Group; Seatrade Cruise News; независими блогъри и инфлуенсъри.

„Това е голяма реклама за България, за туризма ни, за Бургас и пристанището. Надявам се в бъдеще след приключването на войната в Украйна, в страната ни да бъдат възобновени посещенията на  круизни кораби”, посочи Мария Белколева, член на Борда на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД.

MedCruise е най-голямата круизна асоциация в Европа, създадена през 1996 г., с цел да насърчава круизната индустрия в Средиземно море и прилежащите му морета. В нея членуват 22 държави от три различни континента – Африка, Азия и Европа, както и повече от 152 пристанища и 54 асоциирани членове.

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от