Осемнадесет дни преди старта на Павлин Надворни с яхта Espresso Martini в Околосветската ветроходна регата за едночленни екипажи с яхти серийно производство Global Solo Challenge, официалният сайт на проявата посвещава материал за българския ветроходец.
След като транспортира яхтата от Варна до Ла Коруня (15 август – 12 септември) и премина задължителната инспекция, Надворни се прибра за кратко в България.
От 2 октомври отново е в испанското пристанище за докуване и последни приготовления преди старта на 21 октомври.
В сайта на Global Solo Challenge Павлин говори за първите си стъпки във ветроходството, за лодката, проекта „Сам около света“, подготовката за 146-те денонощия плаване, хранителните запаси и др.
Отговорник за прехраната е съпругата му Маргарита. „Това е повод тя да се погрижи да се храня по-здравословно и по-обилно от всякога“, шеговито отговаря Павлин Надворни.
„Повечето от провизиите ми се състоят от лиофилизирана храна, избрана след тестване на 21 различни разновидности. За да избегна монотонността на диетата, добавих консерви и някои български специалитети, няма да липсват и тестени изделия, тъй като понякога изпитвам желание за нещо познато и енергийно. Една от най-ценните храни, които нося на борда, са 20 килограма чист мед, подарък от моя тъст. Включих и сушени на слънце плодове от Южна България – богат източник на витамини, протеини и калории. Всичките ми провизии са спретнато организирани, разделени по седмици и месеци. Всеки пакет е етикетиран с подробности за съдържанието и всички добавки, като протеинови блокчета“, добавя шкиперът.