Кораб от ВМС на САЩ е на посещение в Бургас

На неофициална визита в град Бургас пристигна военният кораб USS PHILIPPINE SEA от състава на Военноморските сили на САЩ. Той ще е тук до 28 октомври, съобщават от военноморските сили.

Вчера командирът на кораба капитан І ранг Стивън Шинего проведе последователно протоколни срещи в община Бургас и с областния управител на Бургаска област.

Работни групи от екипажа на кораба и от военноморска база Бургас ще участваха в съвместна благотворителна инициатива. Вчера те  освежиха и боядисаха баскетболното игрище на спортната площадка в Професионална гимназия по електротехника и електроника „Иван Вазов“ в Бургас, където днес ще де проведе баскетболна среща между отбора на американския кораб и отбора на гимназията.

Днес група от екипажа на кораба ще посети и Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, където учениците ще им приготвят традиционни и национални тестени изделия.

Американските моряци ще се запознаят с историческото минало и забележителностите на град Бургас.

Корабът ще отплава от пристанище Бургас на 28 октомври 2011 година.

maritime.port.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на