Екипът на SSL Team Bulgaria събира любителите на ветроходството във Варна

Екипът на SSL Team Bulgaria събира любителите на ветроходството на 3 декември 2023 г. в каюткомпанията на яхт клуб „Капитан Георги Георгиев Порт Варна“, за да представи бъдещите планове на отбора. След презентацията с начален час 13:00, всички ще могат да наблюдават големия финал на SSL Gold Cup, домакин на който е Гран Канария.

Събитието e подходящо за всички, които имат интерес към българското ветроходство – млади състезатели, треньори, ветроходни клубове, любители на спорта, представители на бизнеса и фенове.

Организаторите планират в началото представяне на SSL Team Bulgaria, инициативата SSL Gold Cup 2023, история на българското участие и разговор със състезатели от отбора.

Капитанът на SSL Team Bulgaria Явор Колев ще запознае аудиторията с критериите и етапите за селекция на отбора, бъдещи планове и тренировки, както и възможности за подкрепа.

SSL Gold Cup e формат, който събира 56 отбора от цял свят. Организатор е Star Sailors League (SSL), чиято мисия е да популяризира състезателното ветроходство на килови яхти, да се даде равен шанс на всяка нация да представи своите умения на специално разработени лодки с абсолютно изравнени характеристики. В това издание на ветроходния Мондиал, България завърши на трето място в групата си от 1/32-финалите в Гран Канария след екипажите на Таити и Словения, изпреварвайки само тима на Перу.

Коментари (0)
Коментирай