Израелската ZIM: Предприемаме временни проактивни мерки, за да гарантираме безопасността на нашите екипажи

Израелската ZIM Integrated Shipping Services (ZIM) потвърждава постоянния си ангажимент да обслужва източносредиземноморските и израелските пристанища. Това обявиха пред Maritime.bg от компанията.

„Операциите до и от тези пристанища ще се поддържат при най-голямо зачитане на протоколите за безопасност, които са от съществено значение за защитата на интересите на всички заинтересовани страни“, казват от компанията.

В светлината на заплахата за безопасния транзит в Арабско и Червено море, ZIM предприема временни проактивни мерки, за да гарантира безопасността на своите екипажи, плавателни съдове и товари на клиенти, като пренасочи някои от своите плавателни съдове, съобщават от компанията.

„В резултат на тези мерки се очакват по-дълги транзитни времена в съответните услуги на ZIM, въпреки че се полагат всички усилия за минимизиране на забавянията“, обясняват от израелския превозвач.

„ZIM следи отблизо ситуацията, за да се справи с потенциалните рискове и да гарантира постоянната безопасност и ефективност на своите операции“, коментират пред Maritime.bg от ZIM.

В съобщението на компанията не се дават никакви подробности за твърденията, че е бил извършен опит за задържане на един от контейнеровозите й.

Коментари (0)
Коментирай