Хуан Ричардс: България е атрактивен пазар за растеж за Hapag-Lloyd и заема стратегическа позиция в Югоизточна Европа

Hapag-Lloyd откри два нови офиса в България с екипи, готови да обслужват своите клиенти в пристанищния град Варна и българската столица София.

С население от около 7,1 милиона души, страната се превърна в привлекателен пазар в рамките на Европейския съюз, стратегически разположен в сърцето на Балканския полуостров, според съобщение на пресслужбата на Hapag-Lloyd.

България е атрактивен пазар за растеж за Hapag-Lloyd и заема стратегическа позиция в Югоизточна Европа. Hapag-Lloyd оперира с три седмични посещения, свързвайки българските пристанища Бургас и Варна с ключови точки в Близкия изток, САЩ, в рамките на Европа и Азия. Освен това от България страните от Централна и Източна Европа се покриват чрез паневропейския коридор Рейн-Дунав, като се използват камиони и влакове, уточняват от компанията.

„Нашите нови офиси в България демонстрират нашия ангажимент към Черноморския регион. България е привлекателен пазар за растеж за нас с две големи пристанища и добри връзки с вътрешността на страната по шосе и железопътен транспорт“, каза Хуан Пабло Ричардс, старши управляващ директор регион Южна Европа в Hapag -Lloyd.

„Много сме доволни да отворим собствени офиси на това стратегически важно място, което ще ни позволи да обслужваме по-добре нашите клиенти в Черноморския регион и Балканския регион“, коментира още той.

Коментари (0)
Коментирай