Черноморският флот на Русия проведе учения за борба с дронове и безпилотни катери

Кораби от състава на Черноморския флот на Руската федерация проведоха учения за борба с дронове и безпилотни катери. Това съобщиха от руското министерство на отбраната. Маневрите са се провели в района на Керченския пролив.

„На първия етап от учението екипажът на малък противолодъчен кораб отработи действия при откриване на безпилотен летателен апарат (БЛА) на противника в небето над зоната за заставане на котва на граждански кораби пред входа на Керченско-Еникалски канал. Срещу БПЛА беше използван корабният зенитно-ракетен комплекс „Оса“. На втория етап бяха отработени действия за унищожаване на безпилотни катери (ББК) на противника“, се казва в съобщението.

Ученията са проведени по време на патрулиране в Черно море и защита на търговски кораби по интензивни търговски морски маршрути от заплахи от Украйна, твърди руското министерство. За да се подобри подготовката на екипажите, ученията са проведени в тъмната част на денонощието.

„След завършване на бойните учения екипажите на корабите на Черноморския флот продължиха да изпълняват задачи по патрулиране в Черно море и интензивни търговски морски пътища“, пише още в съобщението.

Коментари (0)
Коментирай