„Росатом“ и DP World ще създадат глобален логистичен оператор

Руската корпорация „Росатом“ и водещият световен доставчик на транспортно-логистични услуги DP World (Обединени арабски емирства) подписаха споразумение за стратегическо сътрудничество на глобалния пазар. Документът бе парафиран в рамките на Конференцията за климата COP28 в Дубай. 

Споразумението е насочено към повишаване на ефективността на международния товарообмен на първо място между страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка) и техните партньори, както и формиране на устойчиви транспортно-логистични вериги. За постигане на тази цел страните ще създадат международен логистичен оператор за работа на руския и международния пазар.

Договореността ще се осъществява на базата на основната инфраструктура на Русия, включително Северния морски път, Евразия, Близкия изток, Африка и Южна Америка. 

„Днес се договорихме с DP World да обединим опита, компетенциите и инфраструктурните си възможности за създаване на глобален логистичен оператор, който ще помогне за повишаване на прозрачността и достъпността на транспортно-логистичните услуги преди всичко за развиващите се страни от Евразия, Близкия изток, Африка и Южна Америка“, заяви генералният директор на „Росатом“ Алексей Лихачов.

DP World предоставя комплексните си цифрови транспортно-логистични услуги чрез глобална мрежа, състояща се от 190 подразделения в 75 държави на 6 континента.

Коментари (0)
Коментирай