Нов Ro-Ro терминал ще бъде открит в Пристанище Констанца

Нов RO-RO терминал ще бъде открит в румънското Пристанище Констанца. Това обяви министърът на транспорта на северната съседка Сорин Гриндяну след посещение в Абу Даби и среща с ръководството на DP World. Той заяви, че „партньорите от ОАЕ имат желание да бъде разширено сътрудничеството за пристанището“. На 15 май ще бъде открит новият терминал.

Припомняме, че през 2023 г. DP World обяви съвместен проект с Пристанищната администрация на Констанца на стойност над 82 млн. евро за строителство на новия терминал, в който ще бъдат обработвани и проектни товари.

Гриндяну коментира в публикация в социаните мрежи, че през 2023 г. е постигнат един от абсолютните рекорди по отношение на обема на товарите, обработени в терминалите на Пристанище Констанца.

Тенденцията за растеж се запазва и през следващите години.

според министъра.

„Ето защо ние сме заинтересовани да привлечем финансиране за увеличаване на капацитета на пристанището, за да намалим времето за товарене/разтоварване на корабите, да разширим капацитета за съхранение и да подобрим пътната и железопътната мрежа в терминалите“, посочи още министър Сорин Гриндяну.

Коментари (0)
Коментирай