В безопасност е екипажът на атакувания в Аденския залив кораб

Търговски кораб е атакуван на 72 морски мили югоизточно от Джибути във водите на Аденския залив. Информацията бе потвърдена от британската UKMTO. Към момента няма данни за характера на инцидента и той не е докладван от Центъра за морска сигурност „Африкански рог“, установи справка на Maritime.bg.

Очаквайте подробности.

преди 1 месец24.04.2024 14:27

В безопасност е екипажът на атакувания в Аденския залив кораб

В безопасност е екипажът на атакуван във водите на Аденския залив търговски кораб, съобщи UKMTO. Британската агенция не обяви името на кораба.

Капитанът на плавателния съд докладва за експлозия във водите в непосредствена близост.

Няма пострадали моряци и няма данни за нанесени щети по кораба.

Към момента не е известно дали става дума за поредна атака на „Ансар Аллах“. За последно хутите атакуваха търговски кораб преди 17 дни.

преди 1 месец24.04.2024 13:19

Очаква се ескалация на нападенията на „Ансар Аллах“

Политическото бюро на йеменската групировка „Ансар Аллах“ призова за ескалация на операциите срещу „ционисткото корабоплаването и всички участници, свързани с него“ в Червено и Арабско море и Индийския океан.

преди 1 месец24.04.2024 13:21

Мисия „Щитове“: Всички кораби могат да станат обект на атаки от „Ансар Аллах“

Броят на корабите, които нямат връзка с Израел, САЩ или Векобритания, атакувани от „Ансар Аллах“ подчертава, че всеки плавателен съд може да стане обект на подобно нападение. Това се казва в актуализирания в сряда информационен бюлетин на Европейската военноморска операция „Щитове“, изпратен до Maritime.bg от Центъра за морска сигурност „Африкански рог“.

Очаквайте подробности…

Коментари (0)
Коментирай