Черноморският флот на Русия отблъсна мащабна украинска атака с безпилотни катери

Руските военни съобщиха, че в четвъртък вечерта са унищожили безпилотни катери на украинските въоръжени сили в Черно море.

„На 16 май около 19.30 ч. московско време в западната част на Черно море бяха открити безпилотни катери на ВМС на Украйна, които се насочиха към полуостров Крим, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от „Интерфакс“. Три безпилотни катера бяха унищожени от стандартното въоръжение на морската авиация на ВМС“.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че са публикувани кадри от унищожаването на безпилотни катери на украинския флот от хеликоптери на морската авиация на Черноморския флот.

„През денонощието са унищожени 15 безпилотни катера от стандартното въоръжение на морската авиация на ВМС“, съобщиха от ведомството, предаде News.bg.

Припомняме, че украински дронове и ракети продължиха да атакуват области на Руската федерация. Министерството на отбраната на Русия дава информация на свалени 11 безпилотни летателни апарата, както и ракети от Точка-У, а и снаряди от реактивни системи за залпов огън.

ПВО-та са работили в няколко руски области – Белгородска, Брянска, Калужка и Тулска област, както и над Крим. Над анексирания полуостров са прехванати и неутрализирани общо шест дрона.

През нощта местните власти на три области съобщаваха за въздушна опасност – Калужка, Брянска и Тулска област.

Тази нощ обаче Руското министерство на отбраната съобщи в Telegram, че над Крим са свалени пет ракети ATACMS.

Коментари (0)
Коментирай